OliveMagazine

Κουνέλι κοκκινιστό με λαζανάκι

Κουνέλι κοκκινιστό με λαζανάκι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό (περίπου) κουνέλι, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (400γρ.)
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ⅔ φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πακέτο Λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ
  • τυρί σκληρό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την τομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ελάχιστα το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Σερβίρετε το κουνέλι με τα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr