OliveMagazine

Κουνέλι με ελιές

Κουνέλι με ελιές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι (ή λαγό), κομμένο σε μερίδες
  • 300γρ. ελιές θρούμπες, μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • 2 κλωνάρια μάραθο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 2 ποτήρια κρασί λευκό, αρετσίνωτο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κουνελιού ή του λαγού. Μαρινάρετε για 12 ώρες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κρέατος σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε και τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο λάδι και ρίχνετε τη μαρινάδα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα, βρέχοντας το κουνέλι συχνά με τα υγρά του ταψιού. Στη μισή ώρα προσθέτετε τις ελιές. Στο τέλος περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr