OliveMagazine

Κουνέλι τηγανητό

Κουνέλι τηγανητό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μικρές μερίδες
  • 350γρ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά άφθονο ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα δάχτυλα. Αλευρώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τηγανίζετε καλά ώσπου να ροδίσουν και να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια βαθιά πιατέλα.

Μέσα στο τηγανόλαδο που είναι ακόμα ζεστό, ρίχνετε μπόλικο μαύρο πιπέρι και το ξίδι. Μόλις πάρει βράση, περιχύνετε τα τηγανητά κομμάτια του κουνελιού. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη ξιδάτη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr