OliveMagazine

Κουνέλι ψητό με σάλτσα μπίρας και μουστάρδας dijon

Κουνέλι ψητό με σάλτσα μπίρας και μουστάρδας dijon

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:50'
Χρόνος αναμονής:60
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 400ml μπίρα
  • 50γρ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.

Ξεφλουδίζετε τις δύο από τις 5 σκελίδες σκόρδου, τις κόβετε σε φετούλες και τις ανακατεύετε με την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα ντομάτας το κουνέλι. Ανακατεύετε τη μπίρα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό στο ταψί.

Μοιράζετε τις υπόλοιπες ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου και τις φέτες του λεμονιού στο ταψί, μοιράζετε παντού και τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης και βάζετε το φαγητό στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό για μιαμιση ώρα, γυρίζοντας ενδιάμεσα τα κομμάτια του κουνελιού για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr