OliveMagazine

Κουνουπίδι τηγανητό με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα Safcol

Κουνουπίδι τηγανητό με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα Safcol

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο, καθαρισμένο και χωρισμένο σε μεγάλα μπουκέτα
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι μπίρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1-2 κονσέρβες κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα. Το στραγγίζετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν.

Ετοιμάζετε το χυλό: Ρίχνετε την μπίρα σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Ετοιμάζετε το κουνουπίδι: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, βουτάτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από περιττό λάδι.

Σερβίρετε το κουνουπίδι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL που τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο