OliveMagazine

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Μερίδες:για περίπου 50 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό που λέμε λιωμένο) ή αγελαδινό αν προτιμάτε
  • 3 κρόκους αβγών
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 150γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
  • αλάτι
  • Για το τελείωμα

  • λίγο ανθόνερο
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Τρίβετε το βούτυρο με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ζυμώνετε -πάντα με τα χέρια-, ρίχνοντας λίγο-λίγο ανθόνερο, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ζυμώνετε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν στη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Παίρνετε τη ζύμη λίγη λίγη και πλάθετε μικρά μπαλάκια που πιέζετε ελαφρά στο τέλος ανάμεσα στις παλάμες σας για να πλατύνουν ελαφρά. Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου.

Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς πριν τους ραντίσετε με λίγο ανθόνερο να υγρανθούν. Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ζαχαρώνετε τους κουραμπιέδες ρίχνοντας τους και κυλώντας τους μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη έναν προς ένα.

Τέλος αραδιάζετε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και τους πασπαλίζετε με επιπλέον άχνη ζάχαρη ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr