OliveMagazine

Κουραμπιέδες με δύο σοκολάτες

Κουραμπιέδες με δύο σοκολάτες

Μερίδες:50
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:60
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. Κουβερτούρα Σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. Λευκή Κουβερτούρα Σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 230γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
  • 230γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • εσάνς πικραμύγδαλου
  • 400γρ. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Λιώνετε ξεχωριστά τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και ρίχνετε μερικές σταγόνες από το πικραμύγδαλο και ένα ένα τα αβγά. Προσθέτετε τέλος το Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και την πούδρα των αμύγδαλων. Ανακατεύετε.

Χωρίζετε το μίγμα στα δύο και το προσθέτετε στα μπολ με τις λιωμένες σοκολάτες. Ζυμώνετε τα μίγματα καλά, τα πλάθετε σε δύο μπάλες και τα σκεπάζετε ξεχωριστά με μεμβράνη κουζίνας. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Κατόπιν τα πλάθετε σε μικρά ομοιόμορφα μπαλάκια και τα αραδιάζετε σε ταψιά, σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Ψήνετε τα κουραμπιεδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με την άχνη και τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο