OliveMagazine

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Μερίδες:για 50-60 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.

Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή: Γιάννα Μπαλαφούτη / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr