OliveMagazine

Κους – κους κουνουπιδιού με ντοματίνια και γαρίδες

Κους – κους κουνουπιδιού με ντοματίνια και γαρίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200γρ. γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ.

Βράζετε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τις καθαρίζετε.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.

Tips

Προσοχή, όταν πλύνετε το κουνουπίδι πρέπει να το στεγνώσετε καλά πριν το ψιλοκόψετε. Επίσης, το κόψιμο στο μπλέντερ πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, ώστε να μην γίνει το κουνουπίδι σκόνη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr