OliveMagazine

Κουσκούς με ψητή κολοκύθα, γραβιέρα και σάλτσα πετιμέζι

Κουσκούς με ψητή κολοκύθα, γραβιέρα και σάλτσα πετιμέζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 200γρ. ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 80γρ. γραβιέρα, σε φλοίδες
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες
  • Για το κουσκούς

  • 150γρ. κουσκούς
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την ψητή κολοκύθα

  • 300γρ. κολοκύθα, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγες φλοίδες γραβιέρα
  • λίγα φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
  • ½ κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπέρι, σπασμένους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε όλα τα υλικά της ψητής κολοκύθας σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε σε ένα πιρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βράζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το κρυώνετε με μπόλικο νερό. Αφήνετε το κουσκούς να στραγγίξει και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε όλα τα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ανακατεύετε μέσα στο μπολ με το κουσκούς τη γραβιέρα, τις σταφίδες, την κολοκύθα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο από το dressing. Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω βάζετε το κουσκούς σε κουταλιές, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, τα φύλλα κόλιανδρου, το ροζ πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr