OliveMagazine

Κουφέτο από τη Μήλο

Κουφέτο από τη Μήλο

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό μέλι
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα, χωρισμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή την κόβετε σε μπαστουνάκια όπως τις τηγανητές πατάτες ή σε μικρούς κύβους. Τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τη στύβετε καλά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το μέλι και όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε την κολοκύθα και τη βράζετε σε δυνατή φωτιά, με ξεσκέπαστη πάντα την κατσαρόλα μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όσες φορές χρειαστεί. Προς το τέλος, προσθέτετε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για να διαπιστώσετε αν έδεσε το σιρόπι ρίχνετε μερικές σταγόνες σε ένα πιατάκι. Αν η σταγόνα δεν απλώσει και μείνει κόμπος το γλυκό είναι έτοιμο.


Τα βάζα αποστειρώνονται αν τα αφήσετε καθαρά και ξεσκέπαστα για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 100οC.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr