OliveMagazine

Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά

Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά «Κοφτό Melissa»
  • 500ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • 4κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4κουτ. σούπας αλεύρι
  • 300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή ανάμικτα τυριά της επιλογής σας (κασέρι, γραβιέρα κλπ)
  • αλάτι πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο κι ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής να γίνει μία ομοιογενής μάζα την οποία εξακολουθείτε να ψήνετε και να ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμη. Προσθέτετε το γάλα τμηματικά εξακολουθώντας να ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα και περιμένετε να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Κρατάτε λίγο στην άκρη για το ψήσιμο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε την κρέμα των τυριών και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό μαζί με το σκεύος ψησίματος, μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο