OliveMagazine

Κρέας της στάμνας

Κρέας της στάμνας

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:2:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. μπούτι αρνιού ή κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 300γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 250γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 1 ποτηράκι ξηρό κρασί (βαρελίσιο, αν είναι δυνατόν)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα κρέατα μαζί και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετείτε τα κρέατα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά σε πήλινο σκεύος (στάμνα) με καπάκι ή εμαγιέ γάστρα. Τα ανακατεύετε καλά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι. Ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr