OliveMagazine

Κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και σπόρους chia

Κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και σπόρους chia

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 150γρ. γάλα καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα φιστίκια, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το αλάτι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια για κρεμ μπρουλέ και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

Για το σερβίρισμα: πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καστανή την κάθε κρέμα και την καίτε με φλόγιστρο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά να στεγνώσει η λιωμένη ζάχαρη και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αντί να μουλιάσετε τα φιστίκια όλη τη νύχτα, μπορείτε να τα βράσετε για 10 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο νερό για 30 λεπτά.


Τα φιστίκια, αν και είναι υψηλά σε θερμίδες, έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Κ,C. Οι σπόροι chia αποτελούν υπερτροφή και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr