OliveMagazine

Κρέμα γκοργκοντζόλα με παντζάρι, μαριναρισμένο σε τζίντζερ και λεμόνι

Κρέμα γκοργκοντζόλα με παντζάρι, μαριναρισμένο σε τζίντζερ και λεμόνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:10
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο παντζάρι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για τη μαρινάδα

  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • φρέσκο ψωμί, για συνοδεία
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε στον τρίφτη ωμό (στη μεγάλη σκάλα). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε στο ψυγείο για 10΄ για να μαριναριστεί καλά και να πάρει γεύση.

Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την γκοργκοντζόλα, τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ομογενοποιούμε.

Σερβίρουμε την κρέμα γκοργκοντζόλα με το τριμμένο παντζάρι σε μικρά μπολάκια συνοδεύοντας με λίγο φρέσκο ψωμί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο