OliveMagazine

Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι

Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την καραμέλα πορτοκάλι

  • 300γρ. ζάχαρη
  • 100ml νερό
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Για την κρέμα καραμελέ

  • 850ml γάλα πλήρες
  • 170γρ. ζάχαρη
  • 8 αβγά
  • 1 ξύλο κανέλας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την καραμέλα πορτοκάλι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε, έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και αφήνετε να κρυώσει.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας, το οποίο έχετε κόψει στη μέση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Σ' ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά, σιγά στο μίγμα της ζάχαρης με τα αβγά και ανακατεύετε. Σουρώνετε το μίγμα και γεμίζετε τα φορμάκια με την καραμέλα.

Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια γεμίζετε με νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 από τα φορμάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί (ζελάρει) η κρέμα. Αφού έχουν ψηθεί οι κρέμες καραμελέ, τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά, ιδανικά έως την επόμενη μέρα. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να γυρίσετε με ασφάλεια τις κρέμες και διακοσμείτε με φλούδες πορτοκαλιού και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr