OliveMagazine

Κρέμα με αρακά και κουκουναρόσπορους

Κρέμα με αρακά και κουκουναρόσπορους

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια (τις καρδιές ψιλοκομμένες)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα

  • ½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους ή 6 φετούλες από μαύρη μπαγκέτα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιοπολτό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε σε αλατισμένο νερό έξι κουταλιές σούπας από τον αρακά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τον στραγγίζετε και τον ρίχνετε αμέσως σε παγωμένο νερό. Τον στραγγίζετε ξανά και τον αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μαρούλι. Προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε μερικά λεπτά και ρίχνετε το ζωμό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να απορροφήσει το ζωμό. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λιγάκι και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε.

Σερβίρετε την κρέμα σε έξι ποτήρια ή μπολ και πασπαλίζετε με τον ολόκληρο αρακά, τον άνηθο και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια ή φρυγανίζετε τις λεπτές φετούλες του ψωμιού, τις αλείφετε με ελαιοπολτό και τοποθετείτε από μία σε κάθε ποτήρι. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr