OliveMagazine

Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 2 καψουλάκια βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη για την κρέμα
  • Για τα αχλάδια και το σερβίρισμα

  • 6 αχλάδια καθαρισμένα, σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σάμου ή Μοσχάτο Λήμνου
  • 60γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το φρέσκο γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν. Βάζετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τα αχλάδια και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά. Τα μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα σβήνετε με το κρασί. Αφού το απορροφήσουν, τα τραβάτε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Παίρνετε 6 κολονάτα ποτήρια, βάζετε στον πάτο των ποτηριών από μία κουταλιά αχλάδια και από πάνω αδειάζετε μπόλικη κρέμα, ξανά αχλάδια και ξανά κρέμα. Παγώνετε τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα να σερβιρίσετε, κοπανάτε τα ξασπρισμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα σκορπίζετε επάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αν θέλετε, στολίζετε τα ποτήρια με μια φετούλα από φρέσκο αχλάδι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr