OliveMagazine

Κρέμα πεπόνι με μπισκότα σε ρούμι

Κρέμα πεπόνι με μπισκότα σε ρούμι

Μερίδες:για 8 ποτήρια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. πεπόνι ώριμο καθαρισμένο, σε κομμάτια
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 8 μπισκοτάκια amaretti
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε το καθαρισμένο πεπόνι και το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής, βελούδινος πολτός.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και ξεκινάτε να το ζεσταίνετε.

Ρίχνετε μέσα και τον πολτό πεπονιού. Ανακατεύετε και ζεσταίνετε το μίγμα σιγά σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η κρέμα.

Παίρνετε τα ποτήρια και στον πάτο τους βάζετε από ένα μπισκοτάκι amaretti. Τα ραντίζετε με λίγο ρούμι και ύστερα μοιράζετε ισομερώς από πάνω την κρέμα πεπονιού. Παγώνετε τις κρέμες καλά στο ψυγείο και όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο