OliveMagazine

Κρέμα σταφυλοχυμού με σιρόπι κορινθιακής σταφίδας

Κρέμα σταφυλοχυμού με σιρόπι κορινθιακής σταφίδας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2½ κιλά φρέσκο σταφύλι σουλτανίνα
  • 6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 1 κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • Για το σιρόπι

  • 250γρ. μαύρη σταφίδα κορινθιακή
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαζεύετε τις ρόγες της σουλτανίνας σε ένα σουρωτήρι. Το βάζετε σε μια λεκάνη και με το χέρι σας πιέζετε για να μαζέψετε τον χυμό. Θα μαζέψετε περίπου 1,5 λίτρο χυμό.

Το σουρώνετε καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κορνφλάουρ και το τσίπουρο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο μάτι μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Μόλις πάρει βράση ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πήξει καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη και το παγώνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τη σταφίδα με το κόκκινο κρασί σε μέτρια φωτιά. Μόλις οι σταφίδες φουσκώσουν χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα του σταφυλοχυμού.

Βγάζετε τη φόρμα του πηγμένου σταφυλοχυμού από το ψυγείο, το βουτάτε σε λίγο ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί καλά και το βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr