OliveMagazine

Κρέπες γεμιστές µε γαρίδες και κίτρινα τυριά

Κρέπες γεμιστές µε γαρίδες και κίτρινα τυριά

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:2:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 2 αβγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού µπέικιν πάουντερ
  • 10γρ. βούτυρο για το σαγανάκι
  • Για τη γέµιση

  • 20 γαρίδες µεσαίου µεγέθους
  • 1 φλιτζάνι κασέρι ψιλοτριµµένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
  • 1 κρεµµύδι µέτριο, τριµµένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ντοµατοπελτέ
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κρεµµύδι τριµµένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 νεροπότηρα ντοµάτα φρεσκοτριµµένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού θυµάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε τις κρέπες: Ρίχνετε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο µπλέντερ και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το µίγµα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιµοποιήσετε το ανακατεύετε καλά.

Για µεζούρα θα χρησιµοποιήσετε ένα φλιτζανάκι του καφέ. Ζεσταίνετε σε ένα σαγανάκι λίγο βουτυράκι και αδειάζετε µέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ από το µίγµα. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη µία πλευρά, την αναποδογυρίζετε µε µια σπάτουλα να ψηθεί κι από την άλλη. Βγάζετε την κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε µία µία τις επόµενες µέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.

Ετοιµάζετε τη γέµιση: Βγάζετε τα κελύφη, τις ουρές και τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι µαζί µε τις καθαρισµένες γαρίδες µέχρι να αλλάξουν χρώµα οι γαρίδες και να µυρίσει το κρεµµύδι. Σβήνετε µε το κρασί και ρίχνετε τον ντοµατοπελτέ. Ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Αδειάζετε το µίγµα σε ένα µπλέντερ και το χτυπάτε µέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.

Αδειάζετε τον πολτό σε ένα µπολ και προσθέτετε το τριµµένο κασέρι και την παρµεζάνα. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε το µίγµα να ξεκουραστεί.

Ετοιµάζετε τη σάλτσα: Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριµµένο κρεµµύδι. Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνετε την τριµµένη ντοµάτα και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, το θυµάρι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά και την αποσύρετε από τη φωτιά.

Ψήνετε τις κρέπες: Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Παίρνετε τις κρέπες µία µία, βάζετε στην καθεµία ανάλογο µίγµα γαρίδας-τυριού και τις τυλίγετε σε ρολό. Ύστερα, τις αραδιάζετε σε ταψάκι ανάλογου µεγέθους τη µία δίπλα στην άλλη µε την ένωση από κάτω και τις περιχύνετε µε την κόκκινη σάλτσα. Τις ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε υπολογίζοντας 2 κρέπες στη μερίδα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο