OliveMagazine

Κρέπες με Μπεσαμέλ κιμά και τυρί

Κρέπες με Μπεσαμέλ κιμά και τυρί

Μερίδες:για 20 κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:25'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια μικρά
  • 250γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε λίγο ακόμα. Ρίχνετε ντομάτα και λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για μισή ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Όταν στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά της σάλτσας τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε τον μαϊντανό και αφήνετε να κρυώσει.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε στον κιμά το 1/3 της Μπεσαμέλ, μισό φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με μια μικρή ποσότητα από την υπόλοιπη Μπεσαμέλ κάνετε μια λεπτή στρώση στο πυρίμαχο σκεύος που θα ψήσετε τις κρέπες. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τοποθετώντας κάθε φορά τις κρέπες στο πυρίμαχο σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη.

Αραιώνετε την υπόλοιπη Μπεσαμέλ με 1/2 φλιτζάνι νερό έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και περιχύνετε με αυτή όλο το φαγητό στο σκεύος. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr