OliveMagazine

Κρέπες με σπανάκι και κουκουνάρι

Κρέπες με σπανάκι και κουκουνάρι

Μερίδες:για 10 κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες:

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αβγά
  • 60γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για τη γέμιση:

  • 350γρ. σπανάκι, πλυμμένο και καθαρισμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 50γρ. κουκουναρόσπορους
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, το κουκουνάρι, το περισσότερο τυρί και ανακατεύετε.

Βάζετε σε κάθε κρέπα από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Πασπαλίζετε με όσο τριμμένο τυρί κρατήσατε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr