OliveMagazine

Κρέπες με σπανάκι, τυρί και σάλτσα γραβιέρας

Κρέπες με σπανάκι, τυρί και σάλτσα γραβιέρας

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • γάλα
  • αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 350γρ. σπανάκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Καλού κακού το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, προσθέτετε το τριμμένο τυρί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε κάθε κρέπα βάζετε από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε.

Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα. Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 5 λεπτά επιπλέον στο γκριλ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr