OliveMagazine

Κρέπες με φρούτα εποχής και σάλτσα φράουλας

Κρέπες με φρούτα εποχής και σάλτσα φράουλας

Μερίδες:για 10 κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 2 αβγά
  • 10γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση

  • 2 μήλα
  • 3 αχλάδια
  • 150γρ. φράουλες
  • 2 ακτινίδια ώριμα
  • 3 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη στον τρίφτη
  • Για τη σάλτσα

  • 300γρ. φράουλες
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι μπράντι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιμοποιήσετε το ανακατεύετε καλά.

Φτιάχνετε τις κρέπες χρησιμοποιώντας ένα σαγανάκι ελαφρά βουτυρωμένο, χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ. Δηλαδή ζεσταίνετε το σαγανάκι με λίγο βούτυρο και αδειάζετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ μίγμα για κρέπα. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη. Βγάζετε τη μια κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε την επόμενη μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Καθαρίζετε τα μήλα και τα αχλάδια και τα ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Κάνετε το ίδιο και με τις φράουλες. Τέλος, καθαρίζετε τα ακτινίδια και τα ψιλοκόβετε βάζοντάς τα στο ίδιο μπολ. Περιχύνετε με το λικέρ Αmaretto. Ρίχνετε μέσα στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μοιράζετε τη γέμιση στις δέκα περίπου κρέπες που φτιάξατε. Τις τυλίγετε σε ρολά και τις βάζετε μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Σκορπίζετε από πάνω την ψιλοτριμμένη κουβερτούρα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Όσο ψήνονται οι κρέπες ετοιμάζετε και τη σάλτσα φράουλας: Καθαρίζετε τις φράουλες, τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το μπράντι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μεταφέρετε σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε. Όταν πάρει βράση η σάλτσα την κατεβάζετε από τη φωτιά.

Μόλις βγάλετε το ταψάκι από το φούρνο το περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα φράουλας. Σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr