OliveMagazine

Κρίθινα παξιμάδια σερβιρισμένα με δύο τρόπους

Κρίθινα παξιμάδια σερβιρισμένα με δύο τρόπους

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την κουκουβάγια

  • 2 παξιμαδοκουλούρες
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
  • 100γρ. ξινομυζήθρα
  • ελιές μαύρες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, ρίγανη
  • Για τα παξιμάδια με μους ταραμά και το σερβίρισμα:

  • κρίθινα παξιμάδια
  • 150γρ. ταραμά λευκό
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 300-350ml ηλιέλαιο
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αντζούγια ή γαύρο μαρινάτο
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • κάππαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μους ταραμά: Χτυπάτε τον ταραμά με το νερό στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε να χτυπάτε λίγο ακόμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ηλιέλαιο, λίγο κάθε φορά, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Όταν πήξει σταματάτε το χτύπημα για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα. Μεταφέρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για τον ντάκο με τον ταραμά: Βρέχετε ελαφρά το παξιμάδι και απλώνετε πάνω του μερικές κουταλιές μους ταραμά. Γαρνίρετε με κυβάκια ντομάτας, αντζούγια ή γαύρο μαρινάτο, κάππαρη και ψιλοκομμένο άνηθο.

Για την κουκουβάγια: Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη, την αλατίζετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Βρέχετε ελαφρά τα παξιμάδια και μοιράζετε πάνω τους πρώτα την ντομάτα και μετά την ξινομυζήθρα. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη, γαρνίρετε με ελίτσες και λίγο ελαιόλαδο.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο