OliveMagazine

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι ή ρίγανη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το κρέας. Πασπαλίζετε με το θυμάρι ή τη ρίγανη. Σβήνετε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντάς το με λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και σοταρισμένα με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr