OliveMagazine

Κρεατόσουπα με σκορδοστούμπι

Κρεατόσουπα με σκορδοστούμπι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.500γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι), σε μερίδες
  • 2-3 μοσχαρίσια κόκκαλα με μεδούλι
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 καρότα, ολόκληρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 40ml έξτρα παρθέλο ελαιόλαδο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σκορδοστούμπι

  • 8-10 σκελίδες σκόρδο
  • 200ml ξίδι
  • ¼ κουτ. γλυκού σιναπόσπορους, προαιρετικά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σκορδοστούμπι: πατάτε με το μαχαίρι ελαφρά τα σκόρδα να ανοίξουν, τα βάζετε σε ένα μπουκάλι μαζί με το ξίδι και το σινάπι.

Για την κρεατόσουπα: βράζετε τα κόκκαλα σε άφθονο νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε ζεστό.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, τον ζωμό και αλάτι. Κλείνετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε την κρεατόσουπα για περίπου 2 ώρες. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με το σκορδοστούμπι.

Tips

Το σκορδοστούμπι που θα περισσέψει μπορούμε να το χρησιμοποιήσετε σε λαχανικά και σαλάτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο