OliveMagazine

Κρεμμυδούλια από τη Νάουσα

Κρεμμυδούλια από τη Νάουσα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:45'
Έτοιμο σε:3:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα από αρνάκι
  • 3 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο + βούτυρο μαγειρικό (ή μόνο ελαιόλαδο)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τα κρεμμυδάκια -μαζί και το τρυφερό φρέσκο πράσινο μέρος- σε κομμάτια των 5εκ. περίπου και τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε σε ένα φλιτζάνι μίγμα ελαιόλαδου και βούτυρου μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτετε το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε για 45 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας, το περιχύνετε με ελαιόλαδο και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, απομακρύνετε προσωρινά το αρνάκι και απλώνετε στο ταψί ομοιόμορφα τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια σε λεπτό στρώμα. Ξαναβάζετε το αρνάκι πάνω από τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι δηλαδή να ξεκολλούν τα κόκαλα από το κρέας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο