OliveMagazine

Κρεμμυδόπιτα από τη Μύκονο

Κρεμμυδόπιτα από τη Μύκονο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το φύλλο

  • 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε στο μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με το γάντζο ζυμώματος. Προσθέτετε το λάδι και λίγο-λίγο ½ με 3/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό. Ζυμώνετε καλά το μίγμα μέχρι να έχετε μια μέτρια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Την κάνετε μπάλα και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε την τυροβολιά με πιρούνι. Την ανακατεύετε με τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το λάδι και τα αβγά (αφού τα χτυπήσετε ελαφρά) και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Σε λαδωμένο ταψί, στρώνετε το μεγαλύτερο φύλλο ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνετε από πάνω τη γέμιση. Την καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο και διπλώνετε προς τα μέσα όσο φύλλο προεξέχει.

Χαράζετε την πίτα μέχρι κάτω σε κομμάτια. Τρυπάτε την επιφάνεια σε πολλά σημεία με πιρούνι και ραντίζετε με μπόλικο λάδι.

Ψήνετε την κρεμμυδόπιτα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr