OliveMagazine

Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Νάξου

Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Νάξου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 450γρ. κρεμμύδια λευκά, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σούπας αλεύρι
  • 55ml κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 550ml ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 300γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 4-5 φέτες χωριάτικο ψωμί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με βαριά βάση ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Ρίχνετε το αλεύρι και «ξύνετε» τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα. Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, τη Worcestershire sauce, τον ζωμό και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 25 λεπτά.

Γεμίζετε με κρεμμυδόσουπα 4-5 πυρίμαχα μπολ, ακουμπάτε μία φέτα ψωμί σε κάθε μπολ, πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο