OliveMagazine

Κρεμμυδόσουπα με τραγανό προσούτο

Κρεμμυδόσουπα με τραγανό προσούτο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλο κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml ζωμό πουλερικών
  • 60γρ. προσούτο
  • Για το σερβίρισμα

  • μερικά μικρά παντζαρόφυλλα
  • φυλλαράκια από μυρώνια ή κάποιο μυρωδικό της επιλογής σας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε και το βούτυρο, την κρέμα και το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.

Για το προσούτο: Παίρνετε δύο ταψιά που να εφαρμόζουν καλά το ένα μέσα στο άλλο. Τοποθετείτε στο ένα μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τις φέτες από το προσούτο, σκεπάζετε με ακόμα μια λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω το άλλο ταψί, έτσι ώστε όταν ψηθεί το προσούτο να είναι επίπεδο. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 170°C.

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως μοιράζετε από πάνω το τραγανό προσούτο σε κομμάτια, ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και προσθέτετε 1-2 μικρά παντζαρόφυλλα και μερικά φυλλαράκια από μυρώνια ή όποιο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr