OliveMagazine

Κρεμμύδια γεμιστά

Κρεμμύδια γεμιστά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια σε μέγεθος αβγού, καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι τύπου Αμερικής
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. σούπας κανέλα
  • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
  • 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα κρεμμύδια ολόκληρα για 2 λεπτά και τα στραγγίζετε. Χαράζετε το κέντρο των κρεμμυδιών με μυτερό μαχαίρι και πιέζετε να αδειάσει το εσωτερικό τους αφήνοντας τους δύο εξωτερικούς φλοιούς.

Ψιλοκόβετε τα δύο τρίτα από τους εσωτερικούς φλοιούς και τα σοτάρετε μαζί με το σκόρδο σε μισό φλιτζάνι από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το νερό του.

Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε πλατιά και αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, για να παίρνει μόνο μία στρώση. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ενάμισι με δύο φλιτζάνια νερό (ώστε να σκεπαστούν μέχρι τη μέση) και το φύλλο δάφνης.

Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr