Διαδικασία
Βράζετε τα κρεμμύδια ολόκληρα για 2 λεπτά και τα στραγγίζετε. Χαράζετε το κέντρο των κρεμμυδιών με μυτερό μαχαίρι και πιέζετε να αδειάσει το εσωτερικό τους αφήνοντας τους δύο εξωτερικούς φλοιούς.
Ψιλοκόβετε τα δύο τρίτα από τους εσωτερικούς φλοιούς και τα σοτάρετε μαζί με το σκόρδο σε μισό φλιτζάνι από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το νερό του.
Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε πλατιά και αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, για να παίρνει μόνο μία στρώση. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ενάμισι με δύο φλιτζάνια νερό (ώστε να σκεπαστούν μέχρι τη μέση) και το φύλλο δάφνης.
Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey