OliveMagazine

Κρεμ μπρουλέ βανίλια

Κρεμ μπρουλέ βανίλια

Μερίδες:7-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 250ml γάλα πλήρες
  • 60γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 1 λοβό βανίλιας
  • ζάχαρη για το καραμέλωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά κατά μήκος. “Ξύνετε” με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λοβό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρει βράση το μίγμα.

Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας και το ρίχνετε στα κροκάδια. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν χωρίς όμως να δημιουργήσετε αφρό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Μοιράζετε το μίγμα σε πυρίμαχα μπολάκια (ραμκέν) να φτάσει σε ύψος 3εκ., τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε βραστό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, στον πάτο του ταψιού.

Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε για 45-60 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι η κρέμα να πήξει.

Αφού βγουν από το φούρνο και κρυώσουν, τα αφήνετε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε τα πασπαλίζετε ομοιόμορφα με ζάχαρη και δημιουργείτε ένα λεπτό στρώμα από πάνω. Με το φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη ώσπου να γίνει καραμέλα. Περιμένετε 2-3 λεπτά να στερεοποιηθεί η τραγανή καραμέλα και σερβίρετε. Αν θέλετε συνοδεύετε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr