Διαδικασία
Πλένετε καλά την κοιλιά, τη ζεματάτε για 5 λεπτά και την ξύνετε καλά. Πλένετε τα έντερα. Τα αφήνετε σε χυμό λεμονιού να ασπρίσουν.
Κόβετε την κοιλιά σε κομμάτια, στο μέγεθος μιας παλάμης. Με κάθε εντεράκι τυλίγετε σφιχτά κατά μήκος ένα κομμάτι κοιλιάς και στερεώνετε στην άκρη.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα γαρδούμια. Σβήνετε με δύο ποτήρια νερό, αλατίζετε και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μισομαγειρευτούν.
Ρίχνετε την ντομάτα και τα κολοκυθάκια με λίγο επιπλέον αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb
Tips
Οι γαρδουμπίτσες λαδορίγανη γίνονται σαν τα κρητικά γαρδούμια, μόνο που στο έντερο τυλίγουμε τρία διαφορετικά κομμάτια από εντόσθια και τις μαγειρεύουμε στο φούρνο με λαδορίγανη για 1 ώρα περίπου στους 180οC, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο κι ύστερα ανοιχτές, μέχρι να ροδίσουν.