OliveMagazine

Κρητικές μπανάνες με γαρίδες και απάκι ψημένες στη φλούδα τους

Κρητικές μπανάνες με γαρίδες και απάκι ψημένες στη φλούδα τους

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κρητικές μπανάνες ολόκληρες
  • 80 γρ. ψίχα μπανάνας
  • 5 γρ. κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 4 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες, σε χοντρούς κύβους
  • 35 γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ.σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 1 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 80 γρ. απάκι, σε μικρούς κύβους
  • ε.π. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • σπάγκος μαγειρικής για τύλιγμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στις 2 μπανάνες κάνουμε μια εγκάρσια τομή με προσοχή να μην τις τσακίσουμε και με ένα κουταλάκι του γλυκού σιγά-σιγά τις αδειάζουμε και κρατάμε το βρώσιμο μέρος όπως και τις άδειες φλούδες.

Στη συνέχεια τοποθετούμετην ψίχα και όλα μας τα υλικά μέσα σε μια μπασίνα, τα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στις φλούδες. Τις δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία και τις ψήνουμε για 5΄ από τη μια πλευρά και 5΄ από την άλλη σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.

Σερβίρουμε κόβοντας τον σπάγκο και βάζοντας τις μπανάνες ανοιχτές σαν βάρκες σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο