OliveMagazine

Κρητική σοφεγάδα φούρνου με τυριά

Κρητική σοφεγάδα φούρνου με τυριά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 3 κολοκύθια
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100γρ. βλίτα
  • 3 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες φρέσκες
  • 150γρ. φασολάκια
  • 150γρ. μπάμιες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • 200γρ. ξινομυζήθρα
  • 100γρ. γραβιέρα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα λαχανικά σε καρέ κομμάτια όπως και το μπριάμ και τα βλίτα τα ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό.

Βάζετε τα υλικά μας σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι το λάδι να απλωθεί σε όλα τα λαχανικά σας.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε την ξινομυζήθρα και τη γραβιέρα πάνω από τα λαχανικά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr