OliveMagazine

Κρητικός ντάκος με αρωματικά

Κρητικός ντάκος με αρωματικά

Μερίδες:για 1 ντάκο
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ντάκος στρογγυλός
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 150γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 10 ελιές Καλαμών
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • 3-4 φυλλαράκια λουίζας ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ραντίζετε τον ντάκο με λίγο νερό. Τον βάζετε στο κέντρο μιας μεγάλης σαλατιέρας. Τον περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο.

Πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σκεπάσουν τον ντάκο.

Μετά μεγίστης προσοχής ακουμπάτε επάνω στην ντομάτα την ξινομυζήθρα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ρίχνετε την κάπαρη, βάζετε τις ελιές Καλαμών γύρω-γύρω από τον ντάκο και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα φυλλαράκια λουίζας. Διακοσμείτε με τα κλαράκια από το φρέσκο θυμάρι.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food styling: Ιωάννα Σταμούλου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr