OliveMagazine

Κρητικό αρνάκι με μάραθο και λεμόνι

Κρητικό αρνάκι με μάραθο και λεμόνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½-2 κιλά αρνί, τεμαχισμένο
  • 1 κιλό μάραθο χοντροκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, στραγγίζετε το κρέας και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.

Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Αν η σάλτσα του είναι αραιή, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr