OliveMagazine

Κριθαράκι με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρια

Κριθαράκι με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρια

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κριθαράκι (μέτριο)
  • 600γρ. κιμά
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες μικρές, μουλιασμένες σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι πηχτό χυμό ντομάτας
  • 250ml ζωμό από κρέας ή λαχανικά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • τυρί τριμμένο για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και τον ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το χυμό της ντομάτας, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.

Βράζετε το κριθαράκι στο ζωμό για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλετε) μέχρι να πιει τα υγρά και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα του κιμά. Ανακατεύετε καλά.

Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε τους κουκουναρόσπορους μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας να καλυφθούν με το βούτυρο.

Προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο κριθαράκι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr