OliveMagazine

Κριθαρότο με πικάντικα καλαμαράκια και αρωματικά χόρτα

Κριθαρότο με πικάντικα καλαμαράκια και αρωματικά χόρτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, αλλά να μη μαυρίσουν.

Προσθέτουμε το κριθαράκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, για να θωρακιστεί καλά και να μην σπάσει την ώρα που θα βράζει.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την Τομάτα στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το καυτό νερό. Πρώτα ρίχνουμε το 1/3 του νερού και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφήσει το κριθαράκι τον ζωμό ρίχνουμε άλλο 1/3.

Μόλις απορροφηθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τα Kαλαμαράκια Safcol. Όταν αρχίσει να χυλώνει, προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο