OliveMagazine

Κριτσίνια με ρετσίνα, καρότο και παραρουνόσπορο

Κριτσίνια με ρετσίνα, καρότο και παραρουνόσπορο

Μερίδες:για 60 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 170ml ρετσίνα
  • 125γρ. σπορέλαιο
  • 1 καρότο μεγάλο ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας παραρουνόσπορο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 190οC στον αέρα. Ζυγίζετε και ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά σας (εκτός από το καρότο και το τυρί) σε μια λεκανίτσα.

Προσθέτετε τη μαργαρίνη και τη ρετσίνα και αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Στο τέλος, προσθέτετε το ξυσμένο καρότο και το τριμμένο τυρί και ζυμώνετε για λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος και κόβετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, τις οποίες πλάθετε σε μπαστουνάκια και τις αραδιάζετε στο ταψί σας, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Πασπαλίζετε με λίγο παραρουνόσπορο όλο το περιεχόμενο του ταψιού, ρολάρετε ελαφρώς τα μπαστούνια της ζύμης ένα ένα πάνω στον παραρουνόσπορο για να κολλήσει πάνω τους και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα βάλετε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο δοχείο όπου και θα τα διατηρήσετε.

Συνοδεύετε με αυτά τα κριτσινάκια το κρασί σας, παρέα με προσούτο και γραβιέρα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr