OliveMagazine

Κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 100 ml. ξινόγαλα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 ασπράδι αβγού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.

Ανοίγετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζετε λίγο με το χέρι για να γίνουν επίπεδα.

Τοποθετείτε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγετε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.

Τα απλώνετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφετε με το ασπράδι που έχετε χτυπήσει.

Ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Αντί για ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr