OliveMagazine

Κροκέτες αγκινάρας

Κροκέτες αγκινάρας

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στα 4
  • μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι μπίρα
  • 1 αβγό
  • 2/3 φλιτζανιού κρύο νερό
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες για 10 λεπτά και τις στραγγίζετε. Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Χτυπάτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, κρύα, και το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το λάδι κατά προτίμηση σε κατσαρόλι, βουτάτε κάθε μπουκίτσα στο κουρκούτι και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τις κροκέτες αμέσως συνοδεύοντας με στραγγιστό γιαούρτι, στο οποίο θα προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr