Διαδικασία
Βάζετε την ξυσμένη ψίχα της κολοκύθας σε σουρωτήρι, την αλατίζετε και μετά από 10 λεπτά τη στύβετε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά της.
Την αναμιγνύετε σε ένα μπολ με τη βρασμένη και ξυσμένη πατάτα και το κρεμμύδι, το φινόκιο, το μάραθο, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τα αβγά, μισό φλιτζάνι αλεύρι και μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.
Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και ετοιμάζετε το ντιπ γιαουρτιού αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Το αφήνετε κι αυτό στο ψυγείο.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθετε σε μακρόστενες κροκέτες. Αν η ζύμη δεν πλάθεται εύκολα, της προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Τοποθετείτε το αλεύρι, τα χτυπημένα αβγά και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπολ. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά φροντίζοντας να πάνε παντού όλα τα υλικά και να σκεπαστούν καλά οι κροκέτες. Τις αφήνετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε λάδι σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι (να είναι τουλάχιστον δυο δάχτυλα) και τηγανίζετε τις κροκέτες σε δόσεις πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Τις βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τις σερβίρετε ζεστές συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή