OliveMagazine

Κροκέτες μπακαλιάρου με κρυμμένο κουνουπίδι

Κροκέτες μπακαλιάρου με κρυμμένο κουνουπίδι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 100γρ. κουνουπίδι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι

  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το κουρκούτι: Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τη μπίρα και προσθέτετετο αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε συνεχώς.

Βράζετε για 5 λεπτά το κουνουπίδι και το χοντροκόβετε στο μπλέντερ.

Μαδάτε τον μπακαλιάρο με τα χέρια σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τον μπακαλιάρο και το κουνουπίδι στο κουρκούτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη για για 15 λεπτά.

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι, σχηματίζοντας κροκέτες. Τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr