OliveMagazine

Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί

Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένου
  • 300γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi με το ζουμάκι του
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι
  • μίγμα ελαιόλαδου και καλαμποκέλαιου για το τηγάνισμα
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.

Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το αβγό, τη σόγια σος, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε καλά το το λάδι, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε, γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr