OliveMagazine

Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί

Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
  • 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι με το ζουμάκι του.
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι και μίγμα από ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό αντέχετε.

Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε γυρίζοντας με 2 πιρούνια, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο