OliveMagazine

Κρόκ Μεσιέ

Κρόκ Μεσιέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 4 φέτες κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει
  • λίγο βούτυρο μαλακωμένο
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Φτιάχνετε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια τυρί. Προσθέτετε λίγη Μπεσαμέλ πάνω στο τυρί και κλείνετε τα σάντουιτς.

Τα αραδιάζετε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφετε με βούτυρο και την πάνω φέτα από τα σάντουιτς και τα ψήνετε για 5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, περιχύνετε το κάθε σάντουιτς με ένα λεπτό στρώμα από Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η Μπεσαμέλ.

Σερβίρετε τα κροκ μεσιέ ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο.

Tips

Να ξέρετε ότι τους ταιριάζει πολύ ένα αβγό μάτι από δίπλα ή από πάνω αν προτιμάτε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr