OliveMagazine

Κρύα σούπα με κόκκινη πιπεριά και λάιμ

Κρύα σούπα με κόκκινη πιπεριά και λάιμ

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 8 πιπεριές κόκκινες
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μικρή, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 1 λίτρο νερό
  • 500ml ζωμό κότας
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • ½ κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. γραβιέρα σε μικρές φλούδες ή ανθότυρο
  • παξιμάδια σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές λοξές φέτες
  • φυλλαράκια μαϊντανού
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σούπα: Ψήνετε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, να φουσκώσει η φλούδα τους και να πάρει χρώμα. Έτσι η σούπα θα έχει περισσότερη γεύση, πιο καπνιστή. Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις σκεπάζετε με μεμβράνη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε σπόρους και κοτσάνια και τις κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πατάτα (βοηθάει τη σούπα να δέσει), το κύμινο, το εστραγκόν και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον ζωμό, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφήνετε τη σούπα για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και την πάπρικα, μέχρι να πάρετε μια λεία, βελουτέ σούπα. Αδειάζετε τη σούπα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4 ώρες τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα: Μοιράζετε τη σούπα σε οκτώ μπολ, πασπαλίζετε με γραβιέρα, κρεμμυδάκι φρέσκο, φύλλα μαϊντανού, παξιμάδια, περιχύνετε με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε μπολ και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr